Jasmeen's fotopages

By: Jasmeen HomeDelight

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 21-Apr-2010 03:13 Email | Share | Bookmark
Kuih Bakar Pisang

 
 
 
 
Ari ni, x der gambo kek yerr.....yg betoinyer sbb ngah bengang nih, abih collection gambo order sepanjang mggu lepas dah kene delete dik along....ntah apa kene rajin semcm..sumer nak delete....


Masuk ler resipi kuih nih...lama dah buat....
resipi yg menjelajah ke seluroh donia...tp bleh x sampai2 Shah Alam....hehehhe...lembab betoi ler org Shah Alam yg sorg nih....


Sedap oooo kuih nih.....dah pisang kan.....tp makesure, kurangkan gula coz pisang itu sudah manihhh...
Quote:

KUIH BAKAR PISANG
c&p trus dr Zaiy @ Dubai...tq yer Cik Zaima...akk maleh nak menaip...

Bahan:-

1 sisir pisang masak dilenyek kasar - (sy guna pisang berangan 4 bijik)
1 cwn tepung*
3/4 cwn gula*- sy boh 1/2 cwn jer, tu pun manis lg..
1 cwn santan*
1 cwn susu sejat/cair*
1 biji telur*
2 sudu besar butter*

Cara-Cara:-

Blend semua bahan*
Tuang adunan ke dalam mangkuk berisi pisang lenyek dan di gaul rata.
Masukkan ke dalam loyang yang telah dilenser dengan butter.
Bakar 180C selama 1 jam.. or lebih untuk dapatkan kerak yang hebat.
Tggu sejuk..br potong...






Jangan tertipu yerrr....

Ini Wholemeal Pau...bkn saya buat...saya bedal sajaa....
ada jual kt PAK HAILAM KOPITIAM @ Tesco, Shah Alam....tersangattttttttttt lah gebu & inti yg amettttttttt sedap....saya amik inti BBQ chicken......
so, kepada sifu2 masak yg terer..sila buat R&D pau wholemeal ni yer....heheheh...saya x reti nak buat..err...lebey kpd maleh




Ini White coffee....saya just nak tunjuk cawan yg retak itewww!!..pya la antik... kalo mak sy tau, sy mnm guna cwn retak nih, mapuh kene ketuk...


>>Pak Hailam Kopitiam ni..makanan sedap2!!!....harga pun amatttt la berpatutan
percaya x, dr mggu lepas...hari2 saya dinner cni coz anak2 just nak mkn Omega Egg on Toast dia sajaa......


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net