Jasmeen's fotopages

By: Jasmeen HomeDelight

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 2-Mar-2010 03:41 Email | Share | Bookmark
Kek Marble Susu & Order Feb.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Assalamualaikum....

Terajin sket ari nih....
Siap masuk resipi u...mueheheheh


Lama dah buat kek nih...terai menerai....mmg gebus & sedap....kek naik tggi....buat utk bwk ke Majlis baca Yassin....


- Nak dpt tepi kek licin cenggini...sapu loyang ngan shortening (bkn margerin or butter yerr) than taburkan tepung...
Quote:
KEK MARBLE SUSU
Sumber ; Fp MamaFami; resepi asal Chef Norzailina Nordin .
(Resipi yang disalin terus dari website Chef Norzailina.)

250g mentega
230g gula kastor
2 sudu kecil ovalet
4 biji telur
270g tepung superfine- guna tepung gandum aje..
1 sudu kecil serbuk penaik
60g susu pekat manis
2 sudu besar serbuk koko
2 sudu besar susu segar atau susu cair -guna susu segar
1 sudu kecil pes coklat atau coklat emulco
Almond Nib - utk tabur ateh kek...

Kaedah penyediaan :
Pukul 3 bahan pertama hingga gebu dan kembang. Masukkan sebiji demi sebiji telur, pukul hingga naik. Masukkan bahan ayak, kacau rata. Bubuh susu, gaul sebati. Bahagikan 2. Masukkan serbuk koko, susu segar dan pes coklat ke dalam satu bahagian. Bubuh 1/2 senduk adunan biasa ke dalam tin 22cm yang dilengser dan dialas dengan kertas kalis minyak. Ratakan pula 1/2 senduk adunan berkoko. Ulangi hingga habis. Goyangkan tin supaya adunan menjadi rata. Baar pada 180 C selama 40 - 45 minit atau hingga masak



Masuk gambo kek order belen2 bln February pya gambo....ada gak yg terselit sana sini...
Ampun yer...


1- Choc Moist Cake nagn edible
order dr Liza @ SUK...Alhamdulillah...Liza kata, kek sedap sgt.....




2- Marble Choc. Cheese - sempoi deco sbb order las menet - Muzi @ Sek. 24




3- Butter orange cake - Adna @ Unisel ...Adna nak deco hitam putih, moden & x mo bunga2...
saya buat polka dot guna fondan jer...kata hubby saya, mcm 101 Dalmation jer deco nih
x per..Adna sms..kek sdp sgt2 kak!..pas ni nak order lg


Butter orange ngan filing oren nih...


4- Adna order gak cuppies ni, nak kasik sorg satu staff Unisel...saya x der idea..buat jer smiley icon YM...dorg kan suker berceting




5- Belen dr cuppies Adna tu, saya buatkan utk anak buah saya Manja...kebetulan b'day dia hari tu...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net