Jasmeen's fotopages

By: Jasmeen HomeDelight

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 29-Jan-2009 02:12 Email | Share | Bookmark
Marble Chocolate Cheese Cake

 
 
 
 
Assalamualikum...
Gong Xi Fa Chai..Shin Ning Kuai Le..

Maleh benor nak start kojer yerkkk...udoh lame melengkor kat ghomah, makan tdo, makan tdo..nak molakan kojer nih...ishhh..betul2 mencabor teman kalu ler dapat nyambung cuti smpi senin, idok ker bahagia dunia ni yer... aduyaiii...WAKE UPPPPP!!!!!

Nak mendatang mood pagi nih, moh kita jamu mate nengok kek yg ada buah strobei kaler meghoh2 nih..baru ler ceria idop!! betui x?hihik..
Kek ni tempahan ulangan dr Mona from Pahang...time kasih ler mona yer...sudi mengorder lagi dr akak nih...mona siap dtg ke ghomah buruk teman ngambik kek nih...igt nak jumpa2an kat ESSO Sek.18 tu jer, tp anak teman demam..udoh dibantainyer tdo..ate, x kan nak tinggal kat ghomah...jdnyer teman sms mona mintak pickup kat ghomah jer..seb bek mona ni dah familiar area omat teman..tau2 dah kat depan ghomah jer

Dalam ni kek marble chocolate cheese,..stroberi tu atas permintaan mona..


Mona dtg membawa dua ketul kek lapis sarawak buatannyer...kagum sekejap teman...iyer le..bkn sng nak buat kek lapis nih...mau rentung dpn oven tp kek lapis mona nih mmg sedap...lbh2 lg yg asam manis tu..mabelessss...
ppsstt...mona!! dah bleh amik tempahan nih...cun & sedap!!!



Tgk kek lapis mona, teman pun gian gak nak melapis..nak buat kek lapis s'wak x reti..teman buat KUIH LAPIS SELANGOR kenapa Selangor???..ehhh..suke ati teman ler nak kasik nama...muahaha...x lah..sbb teman guna kaler merah kuning...mesi la s;gor kan!!...

Kuih Lapis Selangor

Bahan
2 cawan santan
1 cawan tepung gandum
1 cawan gula pasir
2 sudu makan tepung beras
2 sudu makan tepung ubi
1 sudu teh garam
Pewarna merah & kuning

Cara:
1) Gaulkan semua bahan sehingga sebati (kecuali pewarna) dan tapiskan. Bahagi kepada dua bahagian.
2) Satu bahagian warnakan kuning, dan sebahagian lg warnakan merah
3) Panaskan kukusan.
4) Tuang sesenduk lapisan kuning kedlm loyang, & kukus selama 5 minit.
5) Tuangkan pula sesenduk adunan berwarna merah..
6) Ulang sehingga semua adunan habis..& kukus lg selama 30 min.
7) Sejukkan, & boleh lah dipotong mengikut kesukaan masing2..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net