Jasmeen's fotopages

By: Jasmeen HomeDelight

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 3-Jul-2008 07:20 Email | Share | Bookmark
BANANA MUFFIN

 
 
 
 
Makan lagikkkkkkk.... tp citer bab makan ler plg bestttttt..betul x???? sapa yg x ngaku tu, mmg dah dekat ler tu (paham2 ek )

Ari tu teman mengidam nak makan muffin pisang....tp fobia oo wat kek pisang ker, apam pisang kerrr..teman mmg fail abihhh...dpt sijil SAP trussss....semedang bantat...tah hapa kene...pas tu teman terjumpa la satu resipi ni dlm majalah seri dewi...tuan pya ialah tokey bakery kt Jenjarum, Banting.....wahhhh...muffin ni mmg gebu...mana x gebu, segala mcm serbuk penaik dia kasik masuk...mmg konfiden ler x bantat ...
Nak jd cerita, teman sorok ler 5 biji lam oven sbb nak mkn blk keje ..tp bila smpi umah, alamakkkkkkk!!!!! dimana muffinku itewwww?????? anak2 dara den cuma sengih jerrr..sambil tunjuk perut aduhaiiiiiiiiii..kempunan lg lerrr teman...nasib badannnnnn.....

Banana Muffin.....layannnnnnnn.......


Quote:

Banana Muffin
Bahan :-
250gm pisang berangan (3 biji)
4gm yis (mauripan)
3 butir telur
200gm gula castor
1/2 sdb ovellete
300gm tepung gandum
1sdt soda bikarbonat
2sdt baking powder
1/2sdt teh esen pisang (teman x letak sbb x derr..ganti ngan esen vanila)
200gm minyak masak
Chocolate rice utk hiasan

Method:-
> Lecek pisang bersama yis..biarkan 15 min (hingga kembang)..asingkan.
> Pukul telur, gula & ovellete hingga putih & pekat
> Masukkan adunan pisang..gaul rata
> Masukkan tepung yg telah diayak dgn soda bikarbonat & baking powder...gaul hingga sebati
> Masukkan esen pisang / vanila
> Masukkan minyak & gaul sebati..
> Masukkan dlm paper cup..(pastikan masuk separuh cup sahaja..sbb aduanan ini naik tinggi)
> Tabur dgn choc.rice & bakar selama 25-30 min...



Quote:
MaDiHa > den plg suko jemput2 pisang yg zaman dulu2 yg x letak serbuk penaik...bestttt...lembik2 gtu

umieaisyah > teman terlebih suppliment Vit "R" la..sllunyer kalo overdose effect dia akan kene virus M x lama lagik kek mamazieza??? nnti teman skodeng kek pisang dia

SriInai > agaknyer kita ni spesis yg boleh wat bingka or talam pisang jer kottt aiksssss...nengok cup jer dah kata sedap...heran sungguh akak anne try resipi nih....rasenyer leh pas kot..sbb akak dah pas tu yg leh eksen ngan anne

srsfeqah > sodap ooo feqah smpi den dpt ghaso sket yo...

Ana > aku wat byk sbb nak sedekah jiran tetangga ..nnti aku email kt hang

shima > byk tu idok ler bedal semua shima oiiii...ada la akak sedekah kt nebers, baby sitter..yg belen tu le akak sorok..udahnyer..x merasa...
wahhhhhh...akak dah tgk hasilll....caya laaaaaahhhh...bley dpt 100 markah ni tp lipstik atas pau tu..merah sgt la makngah

hajar > a'ah...sib baik kt s.alam x der batu belah..kalo kt klang dah wajib teman merayu2 kt batu tu dok kempunan muffin pisang

PenyuLawa > x der mixherb pun bleh ek kak nim...ok...sy wat this weekend...kalo wat kang, sy anto lapuran utk cikgu evaluate

nur > pengat pisang pu kita suke..lg2 kalo br kuar dr peti sejuk...mkn lak ptg2 blk keje..perghhh...
pssttt...nur block ker FP..i x leh msuk la..ada pasword

FazzaRinna > print jgn x print..tmbah laie koleksi resipi ekau...tp ekau kono torai..jgn porap yooo

mamasya > itu ler ma...masa memula tgk resipi ni..len mcm jerr..tu yg nak try..rupanya mmg gebu elok...baik tokey bakery ni..x lokek ilmu

kakamal > cuba kak...mana tau badi bantat tu ilang mcm i ni ha ..

FarEast > yaaaaaa....dah masuk bln rejab...x lamo laie msuk bln poso

Laurea > nnti den skodeng FP ekau yooo..

kamalina > tu la..nak kene sorok lam gobok kain rasenyer ni...wahhhhh...dah ada blog...cayalahh

Haniss > kita ni tgk gambo makanan pun dah sonok..apa lagi citer makan...sbb tu Maria Tunku Sabri tu popular..sbb pasal makan


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net