Jasmeen's fotopages

By: Jasmeen HomeDelight

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 16-Jun-2008 03:23 Email | Share | Bookmark
Budget Pizza & Kuih Lapis

 
 
 

Lagi langkah2 berjimat cermat...selepas kak ida merpati, lee lin & lain2 yg dah menyediakan menu saving cost..teman pun terpanggil nak menyumbang... ...malam kemarin, anak2 merengek nak mkn pizza, nak nguli pulak, ghase malas..nak call 755-25-25 (ada lg ka no ni???) teman belek2 purse..ishhhh...hubby lak o/s...kang keputusan wang..mapuh teman...tingat lak meter petrol tggl setakuk..x leh jadi nih...teman p la dapo, geledah pape yg ptt nih..aaaaarrrrr...roti ada lagik...bkk peti es, ada cheese, ada 1/2 plastik minched chicken..so terhasillah BUDGET PIZZA (sbb budget..so tadak sayor bagai )

Buat 4 keping...Along 2 keping. Adik 11/2 keping..Umi 1/2 keping ckup rrr


Quote:

BUDGET PIZZA
4 keping roti
Topping
Isi Ayam
Bawang besar
Serbuk Lada Hitam
1 biji telur
Myk & garam secukup rasa
Pizza Cheese (4 keping)
Mayonese
Sos Cili

Cara :-
1- Potong bawang & tumis..
2- Masukkan ayam & kaco smpi hancur..
3- Masukkan serbuk lada hitam & garam secukup rasa..
4- Pecahkan telur & kacau rata..( x payah tggu telur masak)
5- Letakkan isi ayam atas roti..taburkan cheese..dan bakar lbh kurang 15 min..(nak garing..bako lama kit tp awas..JANGAN SAMPAI RENTUNG!!)
6- Bila dah masak..tuangkan sos & mayonese...ermmmmmmmmm..sedap..lbh sedap dr Pizza Hut




Buat lak kuih lapis utk anak2 bwk bekal g skolah...

Resepi ada di thread sebelah....sila carik sendri yer puan & tuan


Sri Inai > muahahaha…akak bwk bwkal 1 ari jer 4 ari lg ttp la beli…x sanggup daku nak bgn pagi…kuikuikui

FazaRina(RiNna) > misti r sodapppp…simple n sodap..wahhhh..ekau dah ghajin ke dapo skrg ni yooo…baguih2..nnti den nak tumpang makan..kehkekkeke…

Boxhousestudio @ kaktun > si salleh ngah sakan sambut PAPA DAY ngan Rosnah Mat Aris…kekekeke..

Chepah > alaaa…disamping berjimat dpt gak bg idea kt sesapa yg ngah kerin idea nak masak…kan kan kan…

cikwan > Tq ler cikwan..sudi miker singgah ghomah teman yerrr…teman pun dah menjenguk ke ghomah miker…ghomah miker canggih yerr..teman nih x ler gheti nak berblog2 tu…hehehehehe

Haniss > minyak naik nih ade rahmat disebaliknyerr…Dia suh kite jgn membazir…berigt bile berbelanja..Jgn membazir kan kan...

cek de sam > mmg sodapppppp…tp x leh mkn selalu..nnti badan naik

kamalina > by hook or by crook..kite kene berjimat..J deco akak x cantik mana pun..hangnyer deco skrg dah makin mantap…

ida isk merpati66 > influence dr kak ida ni…nak minta kakida bg g menu budget yerrr

Wak Kumis > oooo..Genting pya gak kerrr???? Silap andaian teman ni..kekekeke…

Rose > ghisonyer sari dua jer mkn cenggini kot..pas tu blk asal…eh..x leh2…mmg kene berjimat..akak nak wat mcm rose la…selagi leh mkn, akak makan..janji halal..kekeke..
Akak ghase akak kene auta ngan kwn akak r psl pegaga gajah tu..kot dia saying nak kasik kt akak..ampes tulll….

rosnita > bergeder2 mkn hepi meal jer….alahaiiiiiii….ckup kerrr….jgn apak ngan mak2 yg main toys tu sudah…hahahaha…

umieaisyah > ishhh..teman suker lapis melapis ni..jgn kek lapis udohhh..yg itu teman angkat tgn…x sio teman nak nunggu dpn oven…

maklang > pestime ler dengo mak lang maleh…sllu tuh maklnag ler yg champion msuk dapo..x terkejo teman..kalo dpt kejo pun smpi terlondeh2 kain teman…

shima > 3 ari bekpes mender nih…ptt ler x berupdate FP..muahaha…akaknyer pizza tuh, mmg sempoi abis..dah nama budget..so kene squeeze bebetoi…
Haaaa….apalagikk..pas ni g la dapo..lapis melapis lak…

Ana cake_lovers69> aloha cik ana !!!!..ini kuih lapis daaaaaaaaa..bkn kek….kalo kek, mmg aku x sanggup nak melapis..kang aku yg rentung dpn oven tu…

> sebenonyer gtu ler cara mkn kuih lapis..mmg sdp kalo tarik selapis2..anak2 teman ngan teman sekalik mmg mcm tu ler cara mknnyer…

abby > mmg sedappppppppppp….cuba lerrrrrr

Hajar > betul hajar..teman ni terkesan dgn rintihan jiran tetangga sbenonyer…kalo terjoin mesyuarat tingkap tu, ini ler isu hangat skrg nih..dah ilang sume sembang AF ka, Gangstarz ka…sian deme tu…teman pun nak carik part time la..keje apa ke sesuai ngan teman..

zatidhati zatidhati2u > yahooooooooooo…finally sampei gak sifu tersohor ke ghomah teman ni..pyala lame teman menanti….beso sungguh ati teman ni tp alahaiiiii…kebetulan “hidangan” teman yg sempoi ni lak kakzati bertandang yerrr…niway..tq yer kakzati..sudi gak singgah ghomah teman yg ala ala jer ni..

Lee Lin > kalo yg pizza telur tu, dah hampir jd makanan ruji lee lein

roylazim > yg ni pun licin gak kakroy..licin dulang tuh…


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net