Jasmeen's fotopages

By: Jasmeen HomeDelight

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Sunday, 4-Apr-2010 11:13 Email | Share | | Bookmark
Order

 
 
 
View all 14 photos...
Assalamualakum...

Amik kesempatan bebudak tu main kt luar....saya update ler sket...mana2 yg sempat nak masukan gambo order last month...

Lately, mmg ba sesgt...mntk maaf pada kengkwn sbb x dpt nak buat kunjungan balas....juga ada yg tya soklan pun, sy x sempat jawab..mntk maaf bebyk yerr....kalo free nnti saya slow2 jln2 ke FP anda yerr...

>>hajat hati nak buat entry resipi...tp toleh sana sini..mmg x sempat...so, amik jalan selamat....gambo kek jer ler...



1- CC 40pcs choc. moist order dr anak jiran saya HUSNA, nak distribute pada clasmate sempena b'day dia....
>> sambil nak rasmikan punch tool tu ha...hehehhe








2- Moist choc. cake sempoi ni, order dr nebers pada Noni @ Alam Budiman...(mntk maap bebyk, sbb lupa nama)....








3- Vanilla Muffin (200 biji) & Carrot Cupcake plak order dr Fatin...utk kenduri doa selamat sempena keberangkatan pergi Fatin ker Brussel.







4- Moist choc. cake -order dr kawan Liza @ Unisel, K.selangor....(ni pun sayan x igt nama empunya kek)...nak suprise husbandnyer....collct kek pun by kwn dia gak...so x dpt la kenal juga...







5- Ni pun Choc. Moist gak....yg ni mmg order mengejut...order pagi, nak amik ptg...kebetulan saya ngah bako kek...saya terima gak...order dr Nabila @ Subang Jaya...








6- Haa...yg ni kek utk org sepesel......suprise Blueberry Cake utk Zai...order dr Liza @ Unisel ( ni liza lain lak).....liza email kt saya gmbo zai nih.....besor ..so saya decide nak buat gambo tu, penuh satu kek...bio zai serba salah nak potong muka sendri...hahahhaha





THANK U ALLS!!....SAYANG ANDA SEMUA!!...


Wednesday, 31-Mar-2010 00:51 Email | Share | | Bookmark
Pingu - 1st figurine...

 
 
 
View all 5 photos...
Assalamualaikum...

Dah seminggu x berupdate FP saya....mmg bz sungguh...menimbun kertas ateh meja ni...ate, jadi kuli, gini ler gayenyerr...balik ghomah, bukak jer tudung trus ngadap oven..x pun ngadap mixer... tu yg x dan nak ngadap PC.... Alhamdulillah..order pun x putus...syukur dgn rezeki yg Allah kurniakan....terima kasih juga pada semua customer JHD yg x jemu2 memberi sokongan...sayang anda semua!!


Sempat nak tayang gambo ni jerk...gambo awal bulan td....benornyer, saya xcited nak upload gambo kek ni...tp tggu2 gambo dr photographer professional lama benor..x sabo saya....

Fiza @ Bukit Tinggi, Klang...lama dah book date nak order kek b'day anak kesayangannya...
Fiza kata, dia nak mencabar saya buat kek figurine pingu...siap iglu, adik pingu & anjin laut tu....
ketaq gak saya memula...tp kena la amik celen..bila lg kan...
sejak dr tu, saya browse tenet sana sini nak tgk cmner method gentel pingu tu....

Syok masa buat nih, bila anak2 pun teruja....heheheh..x sangka umi bleh buat katun pingu yerk...

Fiza ni buat majlis beso..kat Hotel Prescot Klang....grand u majlis dia...mcm majlis kawin dah....saya smpt masuk kt grandball room tu masa anto kek...dpt tgk jap, krew2 majlis buat persiapan akhir majlis.....kalo tgk persiapan..mmg havoc & grand....gambo b'day boy pya la besor jd backround pentas...tema majlis mmg pingu....kaler itam putih....siap ada ice smoke mcm salji tu...fuhhh!!!!....kelez kau Fiza...


Ni kek utk Harraz..idea dr hubby Fiza...siap soh fiza remind saya...soh akk tu all out idea tau!..buat lawo2...seriau saya dgr...huhuhu...



Alhamdulillah...seawal jam 4am..saya dpt sms dr Fiza
"Kak, kek akk perfect!!!...tqvm...kami mmg sayang sgt nak ptong...kek pingu bwk balik..hahahha..kek keju plak, licin sekelip mata...saya x merasa pun.."

phewww!!!...legaaaaaaaaa!!!




Ni gambo sumbangan dr Fiza..pas acara tiup lilin...



Fiza juga order Blueberry cheese cake saiz XL....mmg mencabar la...coz peti ais x besor mana...yg paling mencabar, masa nak transfer kek ke kek board...gotong royong saya ngan hubby...

Niway..terima kasih byk2 pada Fiza yg memberi kepercayaan pada saya utk merealisasikan impian b'day boy & ayah b'day boy utk dpt kek Pingu....tqvm...


Wednesday, 24-Mar-2010 07:08 Email | Share | | Bookmark
Sweet Bun Dough

 
 
 
View all 8 photos...
Assalamualaikum...

Minggu ni, saya bz sungguh...betoi ni..x tipooo....melambak keje kt opis.....utk company yg related ngan Japan, bulan March & April ada lah peak season....letihhhh....
balik rumah.....menimbun gak keje....bisa mengong saya!!!

Update ni pun, curik2 masa sat...smpt upload yg ni jerkk..sbb byk gambo saya x smpt nak edit...

1- Moist Chocolate Cake dgn Edible real Madrid order dr Mahfuzah @ TTDI





2- Moist Choc. cake gak...order dr kwn syida...(ampunnnn yerr...saya x igt ler nama)...





3- Blueberry Cheese tart ni order dr Su @ Bomba 200 bijik...kwn syida tu pun order 30 bijik kot...yg lain2 tu, saya dah x igt dah...





Lama sungguh x meROTI....tensen sungguh saya bila masuk MamaFami pya FP...than, ada la 1 day free sket....saya gagahkan diri meroti...
tpung roti x dak..tya Mamafami..guna tpung gandum bleh ka?? dia kata, bleh..kalo guna BM..aiyakk..kita mana der BM....blasah jer...guna mixer....uli lama2 smpi dpt elastic dough...
HAHHHH!!..jadik gak roti ku..kali ini saya dpt result terbaik dr yg sebelum nih......syiokkkk!!!....
tq ma!!

Quote:

Sweet Bun Dough - C&P from MamaFami FP

A
500 gm tepung high protein - saya guna tpung gamdum jerkkk
1 sudu teh bread improver - optional
50 gm susu tepung
1 sudu kecil garam
10 gm instant yeast
100 gm gula castor
1 biji telur
220 ml air

B
75 gm butter

Bahan A dicampur bersama dan diputar hingga sebati kemudian baru masukkan air sedikit demi sedikit. Uli selama beberapa minit hingga semua sebati.

Kemudian masukkan butter dan putar lagi atau uli hingga doh menjadi elastik bila ditarik. Bulatkan doh dan diperam di dalam tempat tertutup sehingga ia naik 2 kali ganda. Doh yg elok adalah bila ditekan dengan jari, ia tidak turun (ia meninggalkan lubang yg kekal bila ditekan).

Doh yg telah diperam tadi dikeluarkan ditumbuk2 sedikit utk mengeluarkan angin. Kemudian boleh dibentuk2 mengikut sesuka hati. Setelah dibentuk, sebaiknya peram lagi sehingga ia naik sekali ganda dari bentuk asal. Kemudian, barulah boleh dibakar pada suhu 180'C selama 20 minit - 30 minit

Abaikan jer ghoper roti hot dog yg x semenggah tu yerr....


Friday, 19-Mar-2010 06:23 Email | Share | | Bookmark
Order

 
 
 
View all 11 photos...
1- Number 1 Carrot Cake - order dr Nieza @ Pos Malaysia, Shah Alam....




2- Almond Chocaolate brownies - Doorgift
Order dr Ain, Lecturer UiTM, Sek. 17. (120 pcs)



3- Marble Cheese Brownies order dr Zaidah..utk hantaran tunang kakak dia..
1st time buat bronies bentuk bulat....tema hijau putih..




4- Marble Cheese Brownies order dr Zaidah juga...yg ni utk jamu tetamu yg dtg meminang...



5- CC Fondan tema krim - pink order dr Ja A @ Puchong...



Komen dr Ja A.....tqvm Ja A
Quote:
Akum kak meen,cc fondan tu dah salamat sampai kuantan walaupun berbagai rintangan melanda,anak buah asyik mengamuk nak mkn .cc fondan tu semua orng puji katanya cantik sgt


Tuesday, 16-Mar-2010 07:00 Email | Share | | Bookmark
Wedding Azean & Ezani

 
 
 
View all 9 photos...
Sabtu lepas 13-3-2010....sepasang lg umat Nabi Muhammad mengikat janji setia mengikut sunnah Rasullallah S.A.W.

Azean & Ezani @ Klang..selamat disatukan.....

Seminggu sblm hari nikah, Azean call saya nk order CC hantaran & wedding cake sekalik...
mmg senang deal ngan Azean...sekali dua email...trus wat payment...almost full payment lak tu...seriau saya..


CC Black & white - dr pihak perempuan




Dari pihak lelaki lak...bertemakan Biru Putih...




2 tier wedding cake ni plak....
frosting ngan buttercream..bunga dr fondan
Bottom : Moist Choc. Cheese
Top : Moist Chco. Cake








TQVM yer Azean.....SELAMAT PENGANTIN BARU & SEMOGA BERKEKALAN HINGGA HUJUNG NYAWA...
berbaloi2!!..heheh


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net